Inarijärvi-yhdistys ry:n internetsivut
 
Yleiset tiedotteet
Jä­sen­tie­dot­teet
Ajankohtaista > Jäsentiedotteet > Jäsenkirje 2014
« Edellinen | Seuraava »

Jäsenkirje 2014

Julkaistu 24.3.2014, päivitetty 10.3.2015
Tervehdys Inarijärvi-yhdistys ry: jäsen!
Toimintavuosi 2014 on hyvällä alulla ja yhdistyksen vuosikokous on pidetty 12.3.2014 Ivalossa.
Vuosikokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi edelleen Aarne Turusen. Varapuheenjohtajana ja rahastonhoitajana jatkaa Leena Strand. Hallituksen jäsenet Raija Kuusisto, Markku Ahonen, Kaarlo Seppänen ja Timo Koriala jatkavat edelleen hallituksessa. Hallituksen uusiksi varajäseniksi valittiin Jarmo Sirviö ja Mika Nikulainen, varajäsenenä ja samalla yhdistyksen sihteerinä jatkaa Veikko Väänänen.

Kokous käsitteli tavanomaiset vuosikokousasiat, joihin kuului päättyvän kauden toimintakertomuksen ja alkavan kauden toimintasuunnitelman hyväksymiset.

Yhdistyksen hallitus piti vuonna 2013 neljä kokousta, joiden lisäksi hallituksen jäsenet pitivät lausuntoja valmisteltaessa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.
Toiminnasta sen verran, että yhdistys valitti edeltäneellä kaudellaan Metsähallituksen laadituttamasta Paavisvuonon-Apajalahden ranta-asemakaavasta, jonka hallinto-oikeus nyt kumosi. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, valittaako Metsähallitus päätöksestä. Inarin kunta on merkinnyt kaavan kumoamisen tietoonsa eikä aio valittaa päätöksestä.

Päättyneen toimintakauden aikana odotettiin Ivalon alueen kumoutuneen osayleiskaavan osan uutta esitystä ja nähtäväksi asettamista. Kyseessä on Lusmanuoran-Nellimin suunta. Kaavaehdotus ei kuitenkaan valmistunut konsultilta vielä vuoden 2013 aikana, mutta sen on luvattu tulevan kunnan teknisen lautakunnan ja kunnanhallituksen käsittelyyn kuluvan vuoden alkupuoliskolla. Samoin odotettiin Inarijärven osayleiskaavan uudistamisen ehdotusta, mutta senkin valmistelu on viivästynyt ja on luvassa tulla kunnan käsittelyyn niin ikään kuluvan vuoden alkupuoliskolla. Yhdistyksen hallitus seuraa kaavojen valmistelua.

Tämän vuoden puolella saatiin päätökset myös Inarijärveen epäsuorasti vaikuttavista Ukonjärven osayleiskaavasta ja Rahajärven ranta-asemakaavasta tehdyistä valituksista. Valitukset kumottiin, mutta Rahajärven kaavasta poistettiin Ukonjärven maisemaan vaikuttuvia vaaran lakialueelle esitettyjä tontteja. Rahajärven kaavan laadituttanut Inarin yhteismetsä ei valita poistoista, mutta muista mahdollisista jatkovalituksista ei ole vielä tietoa. Yhdistys ei ollut kummassakaan tapauksessa valittajana.

Kaavahankkeista ja niiden etenemisestä löytää tietoa kunnan verkkosivuilta linkistä:
http://www.inari.fi/fi/palvelut/tekniset-palvelut/kaavoitus.html

Yhdistyksemme jäsenmäärä on nykyisellään runsaat sata. Vuosikokous päätti säilyttää jäsenmaksumme edelleen 10 eurona/henkilö. Alle 18-vuotiaat otetaan yhdistyksen jäseniksi ilman jäsenmaksua ja lisäksi säilyi 100 euron ainaisjäsenmaksu. Ainaisjäseniä on tullut vuoden aikana lisää muutamia. Yhdistyksen rahastonhoitaja lähettää jäsenille postia maksujen suorittamisesta.
Eipä sitten muuta kuin hyvää kevään jatkoa sinulle ja koko jäsenistöllemme! Inarijärvessä on vielä
tukeva jääpeite, mutta kevään tulo saattaa tästä ennätyslämpimien helmi-maaliskuun sääjaksojen
ansiosta saada vielä hyvänkin vauhdin.

Kannattaa siis varautua varhaiseen sulavesikauden alkuun!

Inarissa 17.3.2014
Veikko Väänänen, Inarijärvi-yhdistyksen sihteeri
Osoite: Inarintie 37, 99870 Inari. Puhelin: 040 513 6111
Sähköposti: wildstrack@gmail.com
Päivitetty 10.3.2015 - Tulostettava versio -

Inarijärvi-yhdistys ry Turunen Aarne
puheenjohtaja
aarne.turunen@pp.inet.fi
Kuusisto Raija
varapuheenjohtaja
hottiainen@gmail.com
Portti Anne
sihteeri, rahastonhoitaja
inarijarviyhdistys@gmail.com
Lisätietoja evästekäytännöstä
Hakosalo Innovations Oy